9.5.10

4. nit - FOTOgeneratori - zabava i učenjeS fotografijama možemo svašta! Aplikacije koje nam se nude, brojne su. Za početak jedna prekrasna, naše Mirjane Čubaković, iz albuma Za ono malo vremena.
Ovdje su odabrane samo one koje najčešće koristimo pri generiranju fotografija, a to znači: od vlastite fotografije učiniti nešto novo, zabavno, smiješno, prigodno za pano, školski list, čestitku, pozivnicu, web stranicu... odaberite sami!
I već nam poznati Flickr nudi vrlo iskoristive mogućnosti:
Flickr Color Pickr – pronaći će nam javno dostupne fotografije određene (zadane) boje
Spell with Flickr nudi nam sljedeće:

Big Huge Labs   kaže:  Have fun with your photos! i nudi prijavu s tvojim Facebook računom, a i gotove uradke, uz to što ih možeš spremiti na svoje računalo, za daljnje dijeljenje možeš postaviti izravno na Facebook.
 Što sve nudi, možeš pročitati na gornjoj fotografiji početne stranice, a dolje je jedan primjer trading carda:
koje možemo iskoristiti i kao iskaznicu ili kartoteku ili kartice pojmova vezanih uz određeno istraživanje ili... mašti na volju...
Image Chef   također nudi prijavu s Facebook računom (vidiš kako je bilo dobro odraditi 2. nit :))
a zatim možeš birati: čestitke, okvire, cvjetne tekstove, simbole itd...itd...
 
primjerice, nešto ovakvo:

Aplikacija kojom možemo svaku fotografiju "postarati" ili kako sama kaže:
Photos like over 100 to 150 years old ne traži nikakvu prijavu niti otvaranje računa. Dovoljno je odabrati svoju fotografiju, podići je i dobijemo gotov rezultat:

JibJab nudi uistinu neobične preoblike fotografija i video uradaka, naročito prigodničarske s blagom ironijom i baš zato je zanimljiv:


Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

I za kraj, aplikacija s kojom možete napraviti brojne fotokolaže, PhotoScape - besplatno se preuzima na svoje računalo, a nudi brojne mogućnosti obrade fotografija od kojih nam je, u ovom slučaju, najzanimljivija "Combine".

Ne, tek sad je kraj ;) Nešto poput ovoga možete napraviti s fantastičnom aplikacijom Imikimi :)

Zadatak: Odaberi, od predloženih ili po svom slobodnom izboru, jedan fotogenerator i preoblikuj jednu svoju fotografiju te je postavi na svoj blog.

3 komentara:

Lena kaže...

Cool :)) Vrlo korisno za izloške u školskim vitrinama - ono što zovemo "izložbama".

ivexlibris kaže...

rado bih čula i komentare "sljedbenika" :) ne samo na ovu nit nego na svaku

Berta Fatso kaže...

Zanimljivi programi, mogla bih početi koristiti neke od navedenih. Sviđa mi se ovaj gdje se fotografije i video uradci mogu uređivati. gotova računala

Objavi komentar